Website Stichting Behoud Weervisserij

Voor Stichting Behoud Weervisserij ben ik al enkele jaren de websiteontwikkelaar en -beheerder. Onlangs heb ik de website volledig vernieuwd. Deze heeft daarmee weer een eigentijdse, moderne uitstraling gekregen. Daarnaast worden de achtergronden en ‘hoofdrolspelers’ van de weervisserij nadrukkelijker naar voren gebracht.

De vorige website van de stichting was al ruim zes jaar oud en voldeed daardoor technisch gezien niet meer aan de wensen en eisen van deze tijd. Ook qua vormgeving begon deze gedateerd te raken en misten functionaliteiten om de communicatiestrategie verder uit te rollen.

Onderdeel van die strategie is om nadrukkelijker in te zetten op het delen van de achtergronden van de weervisserij. Enerzijds in de vorm van historie – de (ontstaans)geschiedenis, ‘hoofdrolspelers’ en de waarde van het erfgoed. Anderzijds wil de stichting juist zaken die bij het grote publiek minder bekend zijn onder de aandacht brengen.

De nieuwe website vormt het centrale platform waarop deze verhalen gepubliceerd gaan worden, om van daaruit verder te verspreiden via de nieuwsbrief en social media.