Over mij

Als ervaren, allround online marketeer en communicatiespecialist help ik ZZP’ers en non-profit organisaties met het bereiken van hun doelgroep en verbeteren van de online aanwezigheid. Van strategisch advies tot copywriting – online én offline.

Inmiddels ben ik ruim tien jaar werkzaam als online marketeer – sinds 2016 bij Satelliet in Breda – en op communicatiegebied al jaren betrokken bij diverse stichtingen in mijn geboorte- en woonplaats Bergen op Zoom. Momenteel vervul ik bestuursfuncties op het gebied van communicatie bij Stichting Ravelijnlezing en Stichting Behoud Weervisserij. Naast deze activiteiten is fotografie een grote passie.

PERSOONLIJK PROFIEL

Mijn persoonlijkheid laat zich het best typeren als ambivert. In mijn werk en nevenactiviteiten profiteer ik vooral van mijn introverte eigenschappen. Ik ben analytisch, beschouwend, genuanceerd en eerder een luisteraar dan een prater. Ik maak liever op de juiste momenten een punt, dan voortdurend geluid. De beste ideeën en oplossingen ontstaan bij mij vaak achteraf – als ik alle informatie tot me heb genomen en verwerkt. In een groep neem ik mijn verantwoordelijkheid, maar zoek ik niet de spotlight. Ik streef naar harmonie en respect, maar ben kritisch en uitgesproken als de situatie of het onderwerp daar om vraagt. Als nuchter en bescheiden persoon kan ik goed relativeren – ook mijn eigen prestaties. Waardering krijg ik bij voorkeur van anderen.

EIGENSCHAPPEN / KWALITEITEN

Analytisch, autonoom, bedachtzaam, bescheiden, beschouwend, betrouwbaar, concreet, consequent, creatief, gedreven, ambivert, kritisch, leergierig, nuchter/realistisch, gestructureerd, onderzoekend, vernieuwend, praktisch/oplossingsgericht, volhardend/vasthoudend, stabiel, sfeervoeler/sfeergevoelig

WERKERVARING


Satelliet Meubelen, Breda — Online Marketeer

OKTOBER 2016 – HEDEN
Als Online Marketeer beheer ik de website en fungeer ik intern als aanspreekpunt voor technische en functionele vragen over de website. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het opzetten en inrichten van formulieren, landingspagina’s, e-mailings en nieuwsbrieven. Dagelijks ben ik bezig met het verbeteren van de content, structuur, vindbaarheid en design van de website. Verkregen inzichten – o.a. door Google Analytics en Hotjar – zet ik om in concrete activiteiten om traffic te verhogen en conversie te verbeteren.


Netvlies Internetdiensten, Breda — Online Marketing Consultant

SEPTEMBER 2014 – SEPTEMBER 2016
In mijn functie als Online Marketing Consultant adviseerde ik klanten (met name B2B) over de inzet van online marketing in het algemeen en SEO in het bijzonder, met als doel meer resultaat uit hun online activiteiten te halen.


Onlinepets B.V. / Medpets.nl, Oud-Gastel — Online Marketeer

JULI 2010 – SEPTEMBER 2014
Verantwoordelijk voor alle online marketingactiviteiten van webshop Medpets.nl (B2C), waaronder SEO, SEA, affiliate management, copywriting, e-mailmarketing en beheer van social media.OPLEIDINGEN


Universiteit Utrecht, Pre-master Film- en Televisiewetenschappen

FEBRUARI 2008 – FEBRUARI 2009


Tilburg University, Communicatie- en Informatiewetenschappen

SEPTEMBER 2003 – MAART 2008
Master Bedrijfscommunicatie & Digitale Media. Diploma behaald op 13 maart 2008


NEVENACTIVITEITEN


Bestuurslid PR & CommunicatieStichting BOV, Bergen op Zoom

JULI 2020 – HEDEN
Stichting BOV is een musicalvereniging uit Bergen op Zoom die actief en diverse malen onderscheiden is op het hoogste amateurniveau in Nederland. In deze functie ben ik binnen het bestuur verantwoordelijk voor PR en externe communicatie. Daarnaast initieer en coördineer ik de uitvoerende werkzaamheden van de PR commissie.


Bestuurslid PR & CommunicatieStichting Behoud Weervisserij, Bergen op Zoom

JULI 2017 – HEDEN
Stichting Behoud Weervisserij heeft als doel het bevorderen en in stand houden van deze ambachtelijke wijze van vissen op de Oosterschelde en deze vorm van visserij toeristisch en educatief op de kaart zetten. Als bestuurslid PR & Communicatie ben ik verantwoordelijk voor het genereren en coördineren van publiciteit rondom de weervisserij en de evenementen die wij organiseren of aan participeren. In deze functie ontwikkel ik de communicatiestrategie, schrijf ik persberichten, artikelen en e-mail nieuwsbrieven, houd ik de website up-to-date en onderhoud ik contact met lokale, regionale en landelijke media. Ook ben ik verantwoordelijk voor het actueel houden van onze sociale media kanalen.


Bestuurslid PR & CommunicatieStichting Ravelijnlezing, Bergen op Zoom

JANUARI 2016 – HEDEN
In deze bestuursfunctie ben ik medeverantwoordelijk voor de organisatie van en het genereren van publiciteit voor het jaarlijks terugkerende kennis- en netwerkevent Ravelijnlezing. Hieronder vallen de coördinatie van het uitnodigings- en registratietraject, het opstellen van het communicatieplan, het schrijven en redigeren van (pers)teksten, het beheer van de website en het onderhouden van contacten met externe (media)partners.


Bestuurslid PR & CommunicatieHet Gezellentoneel, Bergen op Zoom

APRIL 2013 – DECEMBER 2015
Als bestuurslid verantwoordelijk voor communicatie en PR ter promotie van de jaarlijkse theaterproductie.


FreelanceRick van Geel | Marketing & Communicatie, Bergen op Zoom

DECEMBER 2009 – HEDEN
Op freelancebasis help ik ZZP’ers en non-profit organisaties met het bereiken van hun doelgroep en verbeteren van de online aanwezigheid.