Over mij

Ervaren, creatieve, allround online marketing en communicatiespecialist met dertien jaar werkervaring in het online marketing- en communicatievak – zowel B2C als B2B. Naast mijn werk verzorg ik, in verschillende bestuursfuncties, al zo’n tien jaar de PR en communicatie voor diverse vrijwilligersorganisaties.

Inmiddels ben ik dertien jaar werkzaam als online marketeer – sinds 2016 bij Satelliet in Breda – en op PR en communicatiegebied al jaren betrokken bij diverse stichtingen in mijn geboorte- en woonplaats Bergen op Zoom. Momenteel vervul ik bestuursfuncties op het gebied van communicatie bij Stichting Behoud Weervisserij en musicalvereniging Stichting BOV. Naast deze activiteiten is fotografie een grote passie.

PERSOONLIJK PROFIEL

Mijn persoonlijkheid laat zich het best typeren als ambivert. In mijn werk en nevenactiviteiten profiteer ik vooral van mijn introverte eigenschappen. Ik ben analytisch, beschouwend, genuanceerd en eerder een luisteraar dan een prater. De beste ideeën en oplossingen ontstaan bij mij vaak achteraf – als ik alle informatie tot me heb genomen en verwerkt. In een groep neem ik mijn verantwoordelijkheid, maar zoek ik niet de spotlight. Ik streef naar harmonie en respect, maar ben kritisch en uitgesproken als de situatie of het onderwerp daar om vraagt. Als nuchter en bescheiden persoon kan ik goed relativeren. Volgens de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) heb ik persoonlijkheidstype ISFJ(-A).

EIGENSCHAPPEN / KWALITEITEN

Analytisch, autonoom, bedachtzaam, bescheiden, beschouwend, betrouwbaar, concreet, consequent, creatief, gedreven, ambivert, kritisch, leergierig, nuchter/realistisch, gestructureerd, onderzoekend, vernieuwend, praktisch/oplossingsgericht, volhardend/vasthoudend, stabiel

WERKERVARING


Satelliet Meubelen, Breda — Online Marketeer

OKTOBER 2016 – HEDEN

Taken en verantwoordelijkheden:

– Beheer en optimalisatie van de websites van vier merken (TYPO3, WordPress)
– Vanaf 2021 als Product Owner verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van de nieuwe website van Satelliet en implementatie van een PIM (Product Information Management) systeem
– Opmaak van e-mailings en nieuwsbrieven (Mailchimp, Microsoft Dynamics)
– Monitoren en verbeteren van de vindbaarheid in Google (SEO)
– Conversieoptimalisatie
– Digitale communicatie en registratie t.b.v. events
– Rapportage, analyse en doorvertaling naar concrete actiepunten (Google Analytics)


Netvlies Internetdiensten, Breda — Online Marketing Consultant

SEPTEMBER 2014 – SEPTEMBER 2016
In mijn functie als Online Marketing Consultant adviseerde ik klanten (met name B2B) over de inzet van online marketing in het algemeen en SEO in het bijzonder, met als doel meer resultaat uit hun online activiteiten te halen.


Onlinepets B.V. / Medpets.nl, Oud-Gastel — Online Marketeer

JULI 2010 – SEPTEMBER 2014
Verantwoordelijk voor alle online marketingactiviteiten van webshop Medpets.nl (B2C), waaronder SEO, SEA, affiliate management, copywriting, e-mailmarketing en beheer van social media.OPLEIDINGEN


Universiteit Utrecht, Pre-master Film- en Televisiewetenschappen

FEBRUARI 2008 – FEBRUARI 2009


Tilburg University, Communicatie- en Informatiewetenschappen

SEPTEMBER 2003 – MAART 2008
Master Bedrijfscommunicatie & Digitale Media. Diploma behaald op 13 maart 2008


NEVENACTIVITEITEN


Bestuurslid PR & CommunicatieStichting BOV, Bergen op Zoom

JULI 2020 – HEDEN
Stichting BOV is een musicalvereniging uit Bergen op Zoom die actief en diverse malen onderscheiden is op het hoogste amateurniveau in Nederland. In deze functie ben ik binnen het bestuur eindverantwoordelijk voor PR en externe communicatie. Daarnaast coördineer ik als ‘meewerkend voorman’ de werkzaamheden van de PR-commissie.


Bestuurslid PR & CommunicatieStichting Behoud Weervisserij, Bergen op Zoom

JULI 2017 – HEDEN
Stichting Behoud Weervisserij heeft als doel het bevorderen en in stand houden van de eeuwenoude vistechniek en immaterieel erfgoed ‘weervisserij’ en deze vorm van visserij toeristisch en educatief toegankelijk maken. Als bestuurslid PR & Communicatie heb ik de volgende taken en verantwoordelijkheden:

– beheer van de website (WordPress)
– schrijven van persberichten, artikelen, interviews en e-mail nieuwsbrieven
– het (laten) ontwikkelen van promotie- en presentatiemateriaal (i.s.m. een externe vormgever)
– beheer van social media kanalen (Facebook, Instagram)
– genereren van publiciteit (i.s.m. lokale, regionale en landelijke media)
– begeleiden van mediaverzoeken
– opzetten en beheer van de digitale ticketverkoop voor de jaarlijkse vaartochten (± 800 deelnemers)

In 2022/2023 heb ik de herdruk van het boek ‘De weervissers van Bergen op Zoom’ gecoördineerd. Daarnaast heb ik een extra hoofdstuk voor het boek geschreven.


Bestuurslid PR & CommunicatieStichting Ravelijnlezing, Bergen op Zoom

JANUARI 2016 – APRIL 2021
In deze bestuursfunctie was ik medeverantwoordelijk voor de organisatie van en het genereren van publiciteit voor het jaarlijks terugkerende kennis- en netwerkevent Ravelijnlezing. Dit event (± 350 deelnemers) richt zich op het verbinden van decision makers uit bedrijfsleven, onderwijs en overheid in de Vlaams-Nederlandse Deltaregio rondom een wisselend, actueel thema. Werkzaamheden: coördinatie van het uitnodigings- en registratietraject, het opstellen van het communicatieplan, het schrijven en redigeren van (pers)teksten, het beheer van de website en het onderhouden van contacten met stakeholders.


Bestuurslid PR & CommunicatieHet Gezellentoneel, Bergen op Zoom

APRIL 2013 – DECEMBER 2015
Als bestuurslid PR & Communicatie was ik verantwoordelijk voor alle PR en communicatie ter promotie van de jaarlijkse najaarsproductie. In deze functie onderhield ik contacten met lokale en regionale media, schreef en redigeerde ik artikelen en persberichten, stuurde ik externe vormgevers aan en hield ik de website bij. Daarnaast organiseerde ik de (online) ticketverkoop.