Promotie ‘Cor & Henk, weervissers van de Oosterschelde’

Filmmaker Edward Snijders volgde gedurende een jaar de weervissers Cor van Dort en zijn schoonzoon Henk van Schilt. Het resultaat was een 50 minuten durende docufilm – Cor & Henk – over de laatste weervissers van de Oosterschelde.

De film beleefde in september 2017 een succesvolle première op het internationale filmfestival Film by the Sea in Vlissingen. Daarop besloot Snijders de film ook bij C-Cinema in Bergen op Zoom aan te bieden – de thuishaven van hoofdrolspelers Cor en Henk – en de vertoning werd gepland op 19 november 2017. Daar moest natuurlijk ruchtbaarheid aan gegeven worden.

Facebook-campagne

De weervisserij en vangst van ansjovis zijn een begrip in Bergen op Zoom en omstreken – vooral onder de wat oudere doelgroep. Daarom werd de filmvertoning middels een persbericht uitgebreid bij lokale (online) media onder de aandacht gebracht.

Om het bereik te vergroten en ook de wat jongere doelgroep evenals potentiële belangstellenden net buiten Bergen op Zoom te kunnen bereiken, zette overnieuw een Facebook-campagne op om het Facebook evenement te promoten.

In de week voorafgaand aan de vertoning op 19 november werd het evenement bij alle volgers (± 350) en hun vrienden op hun Facebook-tijdlijn onder de aandacht gebracht. Hiermee werden in de week vóór de vertoning 1.920 personen bereikt voor een bedrag van €20,00. Doordat ook de lokale pers uitgebreid aandacht aan de film besteedde, mocht de bioscoop op 19 november jl. ruim 450 belangstellenden verwelkomen – een aantal dat ver boven verwachting lag.

Extra vertoningen

Vanwege de grote belangstelling werden er twee extra vertoningen geprogrammeerd – op maandagavond 8 januari en zondagochtend 14 januari. Om deze extra vertoningen onder de aandacht te brengen, zette overnieuw. opnieuw een Facebook campagne op.

Er werd een nieuwe Facebook-post opgesteld met daarin de data van de extra vertoningen, ondersteund met een herkenbaar – want door andere media al gebruikt – screenshot uit de film, met daar overheen dik gedrukt EXTRA VERTONINGEN.

Doelgroep

De post werd onder de aandacht gebracht bij mannen en vrouwen in de leeftijdscategorie 25-65+, woonachtig in een straal van maximaal 16 km. rond Bergen op Zoom. Voor de promotie werd een bedrag van €30,00 ingezet. De looptijd van de promotie bedroeg 20 dagen.

Resultaten

Gedurende de looptijd bereikte de post ruim 3.300 Facebook-gebruikers binnen de vooraf geselecteerde doelgroep. De post genereerde in 20 dagen 112 likes en werd 37 keer gedeeld.